Lasagne med svamp och svartkål

Lasagne med svamp och svartkål

1 tim
Huvudrätt
Går att frysa
Lyxigt lasagne som du lagar på färska lasagneplattor, svampröra, svartkål och ostsås. Servera den färdiga lasagnen tillsammans med en sötsyrlig äppelsallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lasagne-med-svamp-och-svartkal/

Gör så här

Lasagne:
  • Skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
  • Stek svampen i smör-&rapsolja tills den blir gyllene. Rör ner kål, lök och vitlök. Stek ytterligare några min. Tillsätt timjan och buljong och låt koka 2-3 min.
  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Blanda mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka 3-4 min. Rör ner 3 dl ost och rör tills den smält. Smaka av med salt.
  • Varva lasagneplattor, svampröra och ostsås i en smord ugnssäker form. avsluta med ostsås och strö över 1 dl riven ost.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
Sallad:
  • Kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Varva äpple och spenat i en skål.
  • Blanda olja, vinäger och salt och ringla över salladen. Servera till lasagnen.
Klart!
Energi:

690 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 32 g
Kolhydrater: 80 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Lasagne:
Skogschampinjoner
500 g
Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
1 msk
Skivad svartkål
200 g
Torkad timjan
1 tsk
Grönsaksfond
1 msk
Vatten
2 dl
5 dl
Vetemjöl
2 msk
4 dl
Salt
1 tsk
Färska lasagneplattor
400 g
Sallad:
Röda äpplen
2
Babyspenat
60 g
Olivolja
2 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Salt
1 krm