Lasagne med svamp och svartkål

Lasagne med svamp och svartkål

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(13 st)

Lyxigt lasagne som du lagar på färska lasagneplattor, svampröra, svartkål och ostsås. Servera den färdiga lasagnen tillsammans med en sötsyrlig äppelsallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g skogschampinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 200 g skivad svartkål
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk grönsaksfond
  • 2 dl vatten
  • 2 röda äpplen
  • 60 g babyspenat
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt

Gör så här:

Gör så här:

Skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Stek svampen i smör-&rapsolja tills den blir gyllene. Rör ner kål, lök och vitlök. Stek ytterligare några min. Tillsätt timjan och buljong och låt koka 2-3 min. Sätt ugnen på 225°. Blanda gräddmjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka 3-4 min. Rör ner 3 dl ost och rör tills den smält. Smaka av med salt. Varva lasagneplattor, svampröra och ostsås i en smord ugnssäker form. avsluta med ostsås och strö över 1 dl riven ost. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.

Kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Varva äpple och spenat i en skål. Blanda olja, vinäger och salt och ringla över salladen. Servera till lasagnen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 732 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 82 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem