Lasagne med svamp och svartkål

Lasagne med svamp och svartkål

Betyg

(12 st)

Lyxigt lasagne som du lagar på färska lasagneplattor, svampröra, svartkål och ostsås. Servera den färdiga lasagnen tillsammans med en sötsyrlig äppelsallad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g skogschampinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja original flytande matfett
  • 200 g skivad svartkål
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk grönsaksfond
  • 2 dl vatten
  • 2 röda äpplen
  • 60 g babyspenat
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt

Gör så här:

Gör så här:

Skär svampen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Stek svampen i smör-&rapsolja tills den blir gyllene. Rör ner kål, lök och vitlök. Stek ytterligare några min. Tillsätt timjan och buljong och låt koka 2-3 min. Sätt ugnen på 225°. Blanda gräddmjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt koka 3-4 min. Rör ner 3 dl ost och rör tills den smält. Smaka av med salt. Varva lasagneplattor, svampröra och ostsås i en smord ugnssäker form. avsluta med ostsås och strö över 1 dl riven ost. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.

Kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Varva äpple och spenat i en skål. Blanda olja, vinäger och salt och ringla över salladen. Servera till lasagnen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 732 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 82 g
  • Fett: 29 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem