Nyponsoppa med mandelchips
1 tim 20 min
Efterrätt
Mellanmål
Frysbar
•
&format=webp)
En klassisk nyponsoppa med en härlig blandning av sötma och friskhet, toppad med knapriga mandelchips och lättvispad grädde. Denna soppa är perfekt som en värmande avslutning på en middag eller som ett mellanmål.
Ingredienser
Mandelchips:
Mandelmassa
|
100 g |
---|---|
1 msk | |
Malen kanel
|
½ tsk |
Nyponsoppa:
Nyponskalsmjöl
|
1 dl |
---|---|
Vatten
|
8 dl |
Vaniljpulver
|
2 krm |
Apelsinjuice
|
4 dl |
Rårörsocker
|
1½ dl |
Till servering:
1½ dl |
Gör så här
Mandelchips:
Nyponsoppa:
Servering:
Lägg till recept till tillagad
Soppan går utmärkt att förvara i kylskåp i upp till fyra dagar.
Näringsvärden, per port
Energi:
486 kcal
Energidistribution % | Energifördelning: per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,9 g |
Protein: | 3,8 | 4,6 g |
Fett: | 43,7 | 24 g |
Kolhydrater: | 52,5 | 62,8 g |

