Nyponsoppa med mandelchips

Nyponsoppa med mandelchips

60+ min Efterrätt
Laddad med C-vitamin och barndomsminnen är nyponsoppa en god avslutning på middagen eller ett bra mellis. Toppa soppan med krispiga mandelchips och en skvätt grädde.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/nyponsoppa-med-mandelchips/

Gör så här

  • Börja med mandelchipsen. Lägg mandelmassan i frysen minst 1 tim. Sätt ugnen på 200°.
  • Hyvla mandelmassan i tunna skivor med en osthyvel och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Ringla över rikligt med smör-&rapsolja och strö över kanel. Rosta i mitten av ugnen ca 3 min.
  • Vispa samman alla ingredienser till soppan i en kastrull och koka upp. Låt sjuda under omrörning ca 3 min.
  • Häll soppan i skålar, ringla på vispgrädde och strö över mandelchips.
Klart!
Energi:

480 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 61 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Nyponsoppa:
Nyponskalsmjöl
1 dl
Vatten
8 dl
Vaniljpulver
2 krm
Apelsinjuice
4 dl
Rårörsocker
1½ dl
Mandelchips:
Mandelmassa
100 g
Malen kanel
½ tsk