Nyponsoppa med mandelchips

1 tim 20 min Efterrätt Mellanmål
Frysbar
Nyponsoppa med mandelchips

Laddad med C-vitamin och barndomsminnen är nyponsoppa en god avslutning på middagen eller ett bra mellis. Toppa soppan med krispiga mandelchips och en skvätt grädde.

Ingredienser

Nyponsoppa:

Nyponskalsmjöl
1 dl
Vatten
8 dl
Vaniljpulver
2 krm
Apelsinjuice
4 dl
Rårörsocker
1½ dl

Mandelchips:

Mandelmassa
100 g
Malen kanel
½ tsk

Gör så här

  • Börja med mandelchipsen. Lägg mandelmassan i frysen minst 1 tim. Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Hyvla mandelmassan i tunna skivor med en osthyvel och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Ringla över rikligt med smör-&rapsolja och strö över kanel. Rosta i mitten av ugnen ca 3 min.
  • Vispa samman alla ingredienser till soppan i en kastrull och koka upp. Låt sjuda under omrörning ca 3 min.
  • Häll soppan i skålar, ringla på vispgrädde och strö över mandelchips.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl mandelchips

Energi:

480 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 4 g
Kolhydrater: 61 g
Fett: 24 g
https://www.arla.se/recept/nyponsoppa-med-mandelchips/