Nyponsoppa med mandelchips

Nyponsoppa med mandelchips

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

Laddad med C-vitamin och barndomsminnen är nyponsoppa en god avslutning på middagen eller ett bra mellis. Toppa soppan med krispiga mandelchips och en skvätt grädde.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 dl nyponskalsmjöl
  • 8 dl vatten
  • 2 krm vaniljpulver
  • 4 dl apelsinjuice
  • 1½ dl rårörsocker

Mandelchips

Inkluderad

Gör så här:

Gör så här:

Börja med mandelchipsen. Lägg mandelmassan i frysen minst 1 tim. Sätt ugnen på 200°. Hyvla mandelmassan i tunna skivor med en osthyvel och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Spraya på rikligt med smör-&rapsolja och strö över kanel. Grädda i mitten av ugnen ca 3 min. Vispa samman alla ingredienser till soppan i en kastrull och koka upp. Låt sjuda under omrörning ca 3 min. Häll soppan i skålar, ringla på vispgrädde och strö över mandelchips.

Näringsvärden, per port inkl mandelchips

  • Energi: 480 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 61 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem