Nykokt hummer med grönsakscevice och korianderyoghurt
45 min
Förrätt
Tillbehör
•
Unna er en läcker hummer de luxe i ett fyrverkeri av läckra asiatiska smaker. Njut som förrätt eller till midnattens champagne.
Ingredienser
|
Humrar à ca 400g
|
2 |
|---|
Lag:
|
Vatten
|
3 liter |
|---|---|
|
Salt
|
1 dl |
|
Dillstjälkar
|
50 g |
Grönsakscevice:
|
Mango
|
1 |
|---|---|
|
Avokado
|
1 |
|
Gurka
|
¼ |
|
Bifftomat
|
1 |
|
Salladslök
|
50 g |
Dressing:
|
Rårörsocker
|
1 tsk |
|---|---|
|
Olivolja med smak av citron
|
1 msk |
|
Lime
|
rivet skal och saft av ½ |
|
Finhackad färsk röd chili
|
½ |
Korianderyoghurt:
| 2 dl | |
|
Färsk koriander
|
1 kruka |
|
Flytande honung
|
1 msk |
|
Lime
|
rivet skal och saft av ½ |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Värm kokt delad hummer i ca 2 dl kokande lättsaltat vatten i en låg vid kastrull 1 min under lock. Vattnet får inte täcka hummern.
Näringsvärden, per port
Energi:
719 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4 g |
| Protein: | 56,2 % | 99,4 g |
| Fett: | 31,7 % | 25,8 g |
| Kolhydrater: | 12,1 % | 21,4 g |