Nudelsoppa - Recept | Arla
Nudelsoppa

Nudelsoppa

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(8 st)

20 min

En het soppgryta som både mättar och värmer. För vegetarisk variant, byt ut fläskfärsen mot tofu. Sobanudlar är japanska nudlar gjorda på bovete. Du kan också koka äggnudlar, kolhydratfattiga shiratakinudlar eller använda glutenfri pasta.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Gör så här

Gör så här

  1. Arbeta in 1 tsk salt i färsen, rulla till riktigt små bollar. Stek dem gyllene i smör i en stekpanna ca 3 min.
  2. Strimla 6 sockerärter och spara till garnering, halvera resten. Dela broccolinin
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, tillsätt grönsakerna när 1 min återstår. Häll av i durkslag och skölj hastigt i kallt vatten.
  4. Värm soppan. Fördela nudlar, grönsaker och köttbullar i skålar. Häll den varma soppan över. Toppa med strimlade sockerärter.

Kockens tips

Om du inte hittar sparrisbroccoli (kallas också broccolini) går det bra med vanlig broccoli som skärs i bitar.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 600 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 57 g
  • Fett: 30 g

Skriv ut