Nudelsoppa

20 min Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Nudelsoppa

En värmande och mättande soppa med asiatiska smaker. Sobanudlar ger tuggmotstånd och passar perfekt tillsammans med små köttbullar av fläskfärs och färska grönsaker. För en vegetarisk variant kan du byta ut fläskfärsen mot tofu eller annan vegofärs. Du kan också använda andra typer av nudlar, som äggnudlar, shiratakinudlar eller glutenfri pasta.

Ingredienser

1 liter
Fläskfärs
400 g
1 msk
Salt
1 tsk
Sockerärter
100 g
Broccolini
250 g
Sobanudlar
200 g

Gör så här

  • Arbeta in 1 tsk salt i färsen, rulla till riktigt små bollar. Stek dem gyllene i smör i en stekpanna ca 3 min.
  • Strimla 6 sockerärter och spara till garnering, halvera resten. Dela broccolinin
  • Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen, tillsätt grönsakerna när 1 min återstår. Häll av i durkslag och skölj hastigt i kallt vatten.
  • Värm soppan. Fördela nudlar, grönsaker och köttbullar i skålar. Häll den varma soppan över. Toppa med strimlade sockerärter.
Markera receptet som tillagat

Om du inte hittar sparrisbroccoli (kallas också broccolini) går det bra med vanlig broccoli som skärs i bitar.

https://www.arla.se/recept/nudelsoppa/