Nubbesallad
30 min
Buffé
Förrätt
•
Härlig, salt nubbesallad gör sig riktig bra på en bit smörstekt kavring eller på knäckebröd. Nubbesallad har blivit en riktig sommarklassiker som de flesta tycker om. Håller sig upp till 4 dagar i kylen, så gör gärna en dubbel sats när du ändå är i farten.
Ingredienser
|
Färskpotatis
|
300 g |
|---|---|
|
Ägg
|
2 |
|
Matjessillfiléer
|
1 burk |
|
Liten rödlök
|
1 |
|
Färsk gräslök
|
1 knippe |
|
Färsk dill
|
1 knippe |
| 2 dl | |
|
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
|
Kavring eller knäckebröd
|
8 skivor |
|---|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
385 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,4 g |
| Protein: | 14,8 % | 14 g |
| Fett: | 41,8 % | 18,2 g |
| Kolhydrater: | 43,4 % | 41,1 g |