Nötmarängrulle med färska jordgubbar

Nötmarängrulle med färska jordgubbar

Betyg

(54 st)

Vår nötmarängrulle är en variant av Budapestrulle, som vi fyllt med bär istället för mandarinklyftor. Nötmarängrullen serveras med fördel väl kyld.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

  • 5 äggvitor
  • 2½ dl strösocker
  • 1 dl finhackad mandel
  • 1 dl finhackade hasselnötter gärna rostade
  • 1 dl majsstärkelse

Fyllning:

  • florsocker
  • smält mörk choklad

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en blank och fast smet. Blanda mandel, nötter och majsstärkelse och vänd ner i marängsmeten. Bred ut smeten på ett smort bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Stjälp upp den på ett nytt bakplåtspapper och ta bort pappret som kakan gräddats på. Låt kallna. Vispa grädde, smetana och socker till en fast kräm. Rensa och skär jordgubbarna i bitar och blanda med krämen. Bred ut den över kakan och rulla ihop som en rulltårta. Låt stå i kyl 1-2 tim. Pudra över florsocker och ringla över choklad. Skär i 8-10 bitar. Garnera ev med vispad grädde och jordgubbar.

Tips:

Majsstärkelse kan bytas ut mot majsmjöl.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 475 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 31 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem