Nötkolabitar

Nötkolabitar

Betyg

(37 st)

Göm kakburken! Annars tar de slut på en gång.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 48 st

Fyllning:

Gör så här:

Gör så här:

Hacka ihop mjöl, bakpulver, socker, smör och ägg för hand eller i en matberedare. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Kavla eller tryck ut degen på bakplåspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Låt degen gå upp ca 1 cm på kanten. Nagga med gaffel. Förgrädda degen i ugnen ca 10 min. Lägg jordnötterna i hushållspapper och gnugga bort det mesta av saltet. Grovhacka alla nötter. Blanda socker, sirap, apelsinskal, smör, vispgrädde och mjöl i en kastrull. Låt allt smälta till en smet på svag värme utan att det börjar koka. Rör ner nötterna. Bred ut smeten över mördegen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Låt kakan svalna. Skär den i rutor med vass kniv.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem