Nötkolabitar

Nötkolabitar

Mellanmål Efterrätt
Göm kakburken! Annars tar de slut på en gång.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

Mördeg:
  • Blanda mjöl, bakpulver, socker, smör och ägg i en matberedare. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt vila i kylen ca 30 min.
  • Värm ugnen till 200°.
  • Kavla ut degen på bakplåtspapper och lägg i en form, ca 30x40 cm. Låt degen gå upp ca 1 cm på kanten. Nagga med gaffel.
  • Förgrädda skalet mitt i ugnen ca 10 min.
Fyllning:
  • Grovhacka nötterna.
  • Blanda socker, sirap, apelsinskal, smör, grädde och mjöl i en kastrull. Låt allt smälta till en smet på svag värme utan att det börjar koka .Rör ner nötterna.
  • Bred ut smeten i mördegen. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
  • Låt kakan svalna. Skär i rutor med vass kniv.
Klart!

Ingredienser

Mördeg:
Vetemjöl
5 dl
Bakpulver
1 tsk
Strösocker
1 dl
150 g
Ägg
1
Fyllning:
Blandade nötter t ex hasselnötter och valnötter
300 g
Strösocker
3 dl
Sirap
½ dl
Apelsin
rivet skal av 1
150 g
½ dl
Vetemjöl
2 msk