Nordafrikansk kycklinggryta

Nordafrikansk kycklinggryta

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(87 st)

Smakrik och festlig kycklinggryta som doftar ljuvligt av kardemumma och kanel. Toppa gärna grytan med färska fikon vid servering.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 kanelstänger
  • ½ tsk stötta kardemummakärnor
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 3 dl vatten

Gör så här:

Gör så här:

Skala lök och vitlök. Skär löken i grova bitar och finhacka vitlöken. Dela och salta lårfiléerna. Bryn dem i smör-&rapsolja i en gryta. Rör i lök, vitlök, kryddor, fond, soja, aprikoser och vatten. Låt koka ca 15 min. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen. Skär fikonen i klyftor. Strö över fikon och mynta och servera med couscous och matyoghurt.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 505 kcal
  • Protein: 39 g
  • Kolhydrater: 49 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem