Nordafrikansk kycklinggryta

Nordafrikansk kycklinggryta

45 min Huvudrätt
Smakrik och festlig kycklinggryta som doftar ljuvligt av kardemumma och kanel. Toppa gärna grytan med färska fikon vid servering.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala lök och vitlök. Skär löken i grova bitar och finhacka vitlöken.
  • Dela lårfiléerna i mindre bitar. Salta och bryn dem i smör-&rapsolja i en gryta. Rör i lök, vitlök, kryddor, fond, soja, aprikoser och vatten. Låt koka ca 15 min.
  • Koka couscous enligt anvisning på förpackningen.
  • Skär fikonen i klyftor och lägg dem på grytan. Strö över mynta.
  • Servera grytan med couscous och matyoghurt.
Klart!
Energi:

505 kcal

Protein: 39 g
Kolhydrater: 49 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Kycklinglårfilé
600 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Salt
1 tsk
2 msk
Svartpeppar
½ tsk
Kanelstänger
2
Stötta kardemummakärnor
½ tsk
Kycklingfond
1 msk
Kinesisk soja
1 tsk
Torkade aprikoser
1 dl
Vatten
3 dl
Couscous
3 dl
Färska färska fikon
2
Färsk mynta
1 kruka
2 dl