
Nordafrikansk kycklinggryta
Smakrik och festlig kycklinggryta som doftar ljuvligt av kardemumma och kanel. Toppa gärna grytan med färska fikon vid servering.
Ingredienser
Antal portioner
- 600 g kycklinglårfilé
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk salt
-
2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja
- ½ tsk svartpeppar
- 2 kanelstänger
- ½ tsk stötta kardemummakärnor
- 1 msk kycklingfond
- 1 tsk kinesisk soja
- 1 dl torkade aprikoser
- 3 dl vatten
- 3 dl couscous
- 2 färska färska fikon
- 1 kruka färsk mynta
-
2 dl Arla Köket® matyoghurt
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Skala lök och vitlök. Skär löken i grova bitar och finhacka vitlöken. Dela och salta lårfiléerna. Bryn dem i smör-&rapsolja i en gryta. Rör i lök, vitlök, kryddor, fond, soja, aprikoser och vatten. Låt koka ca 15 min. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen. Skär fikonen i klyftor. Strö över fikon och mynta och servera med couscous och matyoghurt.
Näringsvärden, per port
- Energi: 505 kcal
- Protein: 39 g
- Kolhydrater: 49 g
- Fett: 16 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket 4 2013