Nikkaluoktasoppa
Huvudrätt
Frysbar
•
&format=webp)
Denna mustiga och matiga Nikkaluoktasoppa kommer från just Nikkaluokta i Gällivare. Den innehåller både nötfärs och vitkål och är smaksatt med senap. Vi har även lagt till crème fraiche i denna soppa för att göra smaken riktigt rund och god. Toppa Nikkaluoktasoppan med persilja.
Ingredienser
Vitkål
|
250 g |
---|---|
Purjolök
|
1 |
25 g | |
Köttfärs
|
500 g |
Sötstark senap
|
3 msk |
Tomatpuré
|
3 msk |
Lagerblad
|
2 |
Kinesisk soja
|
2 msk |
Vatten
|
1⅕ liter |
Köttbuljong
|
3 tärningar |
2 dl | |
Cayennepeppar
|
1 krm |
Salt och svartpeppar
|
Hackad färsk persilja
|
½ dl |
---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
485 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,5 g |
Protein: | 24,8 % | 29,6 g |
Fett: | 66,2 % | 36,3 g |
Kolhydrater: | 9 % | 10,8 g |

