Nduja- och tomatpasta

40 min Huvudrätt
Nduja- och tomatpasta

Nduja är en smakrik bredbar fläskkorv från Kalabrien i södra Italien. Den passar alldeles utmärkt att ha ner i en pastasås. Snabbt och enkelt, så som vi vill ha det!

Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Ingredienser

Schalottenlökar
2
Vitlöksklyftor
2
Rosmarinkvistar
2
75 g
Tomatpuré
2 msk
Nduja (ca 3 msk)
50 g
Konserverade körsbärstomater
400 g
Salt
1 tsk
Pasta
400 g
Riven parmesanost
2 dl
Färsk basilika
1 kruka

Gör så här

  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i smör tillsammans med rosmarin i en stor kastrull.
  • Tillsätt tomatpuré och nduja. Fräs på medelvärme ca 5 min. Tillsätt konserverade tomater och sjud ytterligare ca 15 min. Smaka av med salt.
  • Koka pastan al dente enligt anvisning på förpackningen.
  • Rör ner 1 dl av pastavattnet i såsen. Blanda ner avrunnen pasta i såsen och rör om ordentligt.
  • Toppa ndujapasta med parmesan och färsk basilika. Servera direkt.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

668 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 24 g
Kolhydrater: 81 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/nduja--och-tomatpasta/