Nduja- och tomatpasta
40 min
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
•
Nduja är en smakrik bredbar fläskkorv från Kalabrien i södra Italien. Den passar alldeles utmärkt att ha ner i en pastasås. Snabbt och enkelt, så som vi vill ha det!
Ingredienser
|
Schalottenlökar
|
2 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Rosmarinkvistar
|
2 |
| 75 g | |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Nduja (ca 3 msk)
|
50 g |
|
Konserverade körsbärstomater
|
400 g |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Pasta, gärna fullkorn
|
360 g |
|
Riven parmesanost
|
2 dl |
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
629 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,4 g |
| Protein: | 14,6 % | 22,6 g |
| Fett: | 39,1 % | 27,8 g |
| Kolhydrater: | 46,3 % | 71,8 g |