Nduja- och tomatpasta
40 min
•
Arbetstid: 15 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Nduja är en smakrik bredbar fläskkorv från Kalabrien i södra Italien. Den passar alldeles utmärkt att ha ner i en pastasås. Snabbt och enkelt, så som vi vill ha det!

Ingredienser
Schalottenlökar
|
2 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Rosmarinkvistar
|
2 |
75 g | |
Tomatpuré
|
2 msk |
Nduja (ca 3 msk)
|
50 g |
Konserverade körsbärstomater
|
400 g |
Salt
|
1 tsk |
Pasta, gärna fullkorn
|
360 g |
Riven parmesanost
|
2 dl |
Färsk basilika
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
629 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 5,4 g |
Protein: | 14,6 % | 22,6 g |
Fett: | 39,1 % | 27,8 g |
Kolhydrater: | 46,3 % | 71,8 g |

