Nationaldagstårtan

Nationaldagstårtan

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(75 st)

Maria Oskarssons bidrag Sverigerullen vann tävlingen Nationaldagstårtan. Tårtan är vacker, enkel och supergod med riktiga jordgubbar i gräddfyllningen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Rulltårta:

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten

Fyllning:

Garnering:

  • 2 dl Arla® vispgrädde Vispgrädde 40%
  • 400 g marsipan
  • blå hushållsfärger
  • gula hushållsfärger
  • 75 g mörk choklad
  • 150 g jordgubbar

Gör så här:

Gör så här:

Rulltårta: Sätt ugnen på 250°. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30x40 cm. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten tillsammans med vattnet. Bred ut smeten i långpanna och grädda i mitten av ugnen ca 5 min. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Låt kakan kallna under en långpanna. Fyllning: Ansa och skär jordgubbarna i skivor eller bitar och blanda dem med sockret. Vispa grädden till ett fast skum och blanda med jordgubbarna. Bred blandningen över kakan och rulla ihop. Garnering: Vispa grädden och bred över tårtan. Kavla ut 300 g marsipan och täck tårtan. Jämna till kanterna med en kniv. Färga resten av marsipanen. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Dela jordgubbarna i kvartar och doppa dem i chokladen. Garnera tårtan med jordgubbarna och band av marsipan.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 485 kcal
  • Protein: 6 g
  • Kolhydrater: 56 g
  • Fett: 27 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem