Nässelsoppa med mjukkokt ägg och rostad lök
40 min
•
Arbetstid: 40 min
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
Nässelsoppa är gott att göra på vårens första nässlor. Gräslöken gör vår nässelsoppa extra grön och smakrik. Toppa med rostad lök - knaprigt och gott till det mjukkokta ägget.
Ingredienser
|
Späda nässlor
|
2 liter |
|---|---|
|
Schalottenlökar
|
2 |
| 2 msk | |
|
Knippe färsk gräslök
|
1 |
|
Vetemjöl
|
1 msk |
|
Grönsaksbuljong
|
5 dl |
| 5 dl | |
| 1½ dl | |
|
Salt och svartpeppar
|
|
|
Fänkålsfrön
|
ev 1 tsk |
Till servering:
|
Ägg, kokta
|
4 |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Rostad lök
|
4 msk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
414 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,3 g |
| Protein: | 14,5 % | 14,8 g |
| Fett: | 72,6 % | 34 g |
| Kolhydrater: | 12,9 % | 13,2 g |