Napoleonbakelse

Napoleonbakelse

45 min Mellanmål Fika Efterrätt
Napoleonbakelse, även känd som mille feuille, är en utsökt fransk dessert. Denna delikata bakelse har en rik historia och är en favorit på konditorier över hela världen. Vi har fyllt denna napoleonbakelse med hallonsylt och vispgrädde smaksatt med vanilj. Vi toppar den med glasyr, färska hallon och pistagenötter.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/napoleonbakelse/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Rulla ut smördegen med sitt bakplåtspapper. Skär den i 18 lika stora bitar. Dra över pappret till en plåt. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå smördegen och lägg en plåt ovanpå.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 10 min. Ta bort den övre plåten och det övre bakplåtspappret. Pensla smördegen med uppvispat ägg.
  • Grädda i ytterligare 5-7 min. Låt kallna på galler.
  • Vispa grädde, florsocker och vanilj luftigt. Lägg i en spritspåse.
  • Fördela hallonsylt på 9 av smördegsplattorna. Spritsa på grädde.
  • Rör ihop glasyren och bred ut den på resterande smördegsplattor. Garnera med pistagenötter, hallon och ätliga blommor.
  • Lägg plattorna på grädden och servera dina Napoleonbakelser direkt.
Klart!
Energi:

455 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Smördeg
ca 250 g
Ägg
1
Gräddfyllning:
3 dl
Florsocker
3 msk
Vaniljpulver
2 krm
Hallonfyllning:
Fast hallonsylt
½ dl
Glasyr:
Florsocker
1 dl
Konc hallonsaft
1 msk
Garnering:
Pistagenötter
50 g
Färska hallon
100 g
Oxalis