Mynta- och fänkålsmarinad
10 min
•
Myntaälskare se hit! Här får örten spela huvudrollen i en marinad med hetta från chili och lätt lakritssmak från fänkål. God till lamm och lax.
Ingredienser
|
Hackad färsk mynta
|
1 dl |
|---|---|
| 4 msk | |
|
Hackade gröna chilipeppar
|
2 |
|
Hackade vitlöksklyftor
|
2 |
|
Krossade fänkålsfrön
|
3 msk |
|
Citroner, rivet skal
|
2 |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Peppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per dl
Energi:
645 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per dl | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 15,6 g |
| Protein: | 4,5 % | 7,2 g |
| Fett: | 72,5 % | 52,9 g |
| Kolhydrater: | 23 % | 36,5 g |