Mynta- och fänkålsmarinad

10 min
Mynta- och fänkålsmarinad

Myntaälskare se hit! Här får örten spela huvudrollen i en marinad med hetta från chili och lätt lakritssmak från fänkål. God till lamm och lax.

Ingredienser

Hackad färsk mynta
1 dl
4 msk
Hackade gröna chilipeppar
2
Hackade vitlöksklyftor
2
Krossade fänkålsfrön
3 msk
Citroner, rivet skal
2
Salt
1 tsk
Peppar
1 krm

Gör så här

  • Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Lägg i en skål eller plastpåse, blanda ner kött , kyckling eller lax och låt marinera 2-6 timmar. Vänd efter halva tiden. Grilla.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per dl

Energi:

645 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per dl
Fiber: - 15,6 g
Protein: 4,5 % 7,2 g
Fett: 72,5 % 52,9 g
Kolhydrater: 23 % 36,5 g
https://www.arla.se/recept/mynta--och-fankalsmarinad/