Marinerad jordgubbsallad med vaniljgräddfil

Marinerad jordgubbsallad med vaniljgräddfil

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(18 st)

Friskt, ljuvligt knaprigt i ett glas. Pigg citron och råsocker ger gubbarna mer smak.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g färska jordgubbar
  • rivet skal och saft av 1 citron
  • 1½ msk rårörsocker
  • 2 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk florsocker
  • 4 havrekakor

Gör så här:

Gör så här:

Mosa samman 2-3 jordgubbar, citronen och socker till en marinad. Skär resten av jordgubbarna i kvartar och vänd ner dem i marinaden. Låt marinera i ca 30 min. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Rör ihop dem med gräddfil och socker till en slät kräm. Fördela krämen i fyra skålar och lägg i jordgubbssalladen. Toppa med smulade havrekakor och servera genast.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 245 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem