Snabb och mustig kycklinggryta
30 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•
Underbart god och generös kycklinggryta. Njut av den mitt i veckan eller som enkel festrätt. Detta recept är skapat av Camilla Hamid.
Camilla Hamid
Ingredienser
|
Små gula lökar
|
250 g |
|---|---|
|
Morot
|
250 g |
|
Kycklinglårfilé
|
500 g |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 1 msk | |
|
Vetemjöl
|
1 msk |
|
Vitt vin
|
1 dl |
|
Vatten
|
1 dl |
| 2½ dl | |
|
Hönsbuljong
|
1 tärning |
|
Torkad timjan
|
1 tsk |
|
Plommon eller dadlar
|
10 |
|
Valnötter
|
½ dl |
|
Färsk timjan
|
Till servering:
|
Kokt krossad potatis
|
900 g |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Kycklinglårfilé kan bytas ut mot bröstfilé.
Näringsvärden, per port
Energi:
671 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 10,6 g |
| Protein: | 19,9 % | 32,9 g |
| Fett: | 39,2 % | 29,8 g |
| Kolhydrater: | 38,3 % | 63,2 g |