Snabb och mustig kycklinggryta
30 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•

Underbart god och generös kycklinggryta. Njut av den mitt i veckan eller som enkel festrätt. Detta recept är skapat av Camilla Hamid.

Camilla Hamid
Ingredienser
Små gula lökar
|
250 g |
---|---|
Morot
|
250 g |
Kycklinglårfilé
|
500 g |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
1 msk | |
Vetemjöl
|
1 msk |
Vitt vin
|
1 dl |
Vatten
|
1 dl |
2½ dl | |
Hönsbuljong
|
1 tärning |
Torkad timjan
|
1 tsk |
Plommon eller dadlar
|
10 |
Valnötter
|
½ dl |
Färsk timjan
|
Till servering:
Kokt krossad potatis
|
900 g |
---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Kycklinglårfilé kan bytas ut mot bröstfilé.
Näringsvärden, per port
Energi:
671 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 10,6 g |
Protein: | 19,9 % | 32,9 g |
Fett: | 39,2 % | 29,8 g |
Kolhydrater: | 38,3 % | 63,2 g |

