Mustig chiligryta
2 tim 30 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Middag
•
När löken är skalad är halva jobbet gjort! En enkel och riktigt mustig gryta som behöver god tid på spisen men sköter sig själv.
Ingredienser
|
Högrev
|
1 kg |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
4 |
| 3 msk | |
|
Rökt paprikapulver
|
1½ tsk |
|
Malen spiskummin
|
1 tsk |
|
Torkad oregano
|
1 tsk |
|
Tomatpuré
|
2 msk |
|
Porter
|
5 dl |
|
Oxfond
|
1½ msk |
|
Honung
|
1 msk |
|
Små gula lökar
|
250 g |
| 2 dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
393 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,3 g |
| Protein: | 35,1 % | 34 g |
| Fett: | 46,1 % | 20,5 g |
| Kolhydrater: | 12,2 % | 11,8 g |