Mustig chiligryta
                                
                                    2 tim 30 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  30 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Middag
                        
                
                    •
                    
            
        
    När löken är skalad är halva jobbet gjort! En enkel och riktigt mustig gryta som behöver god tid på spisen men sköter sig själv.
Ingredienser
| 
                                     
                                            
                                                Högrev
                                            
                                     
                                 | 
                                1 kg | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Vitlöksklyftor
                                            
                                     
                                 | 
                                4 | 
| 3 msk | |
| 
                                     
                                            
                                                Rökt paprikapulver
                                            
                                     
                                 | 
                                1½ tsk | 
| 
                                     
                                            
                                                Malen spiskummin
                                            
                                     
                                 | 
                                1 tsk | 
| 
                                     
                                            
                                                Torkad oregano
                                            
                                     
                                 | 
                                1 tsk | 
| 
                                     
                                            
                                                Tomatpuré
                                            
                                     
                                 | 
                                2 msk | 
| 
                                     
                                            
                                                Porter
                                            
                                     
                                 | 
                                5 dl | 
| 
                                     
                                            
                                                Oxfond
                                            
                                     
                                 | 
                                1½ msk | 
| 
                                     
                                            
                                                Honung
                                            
                                     
                                 | 
                                1 msk | 
| 
                                     
                                            
                                                Små gula lökar
                                            
                                     
                                 | 
                                250 g | 
| 2 dl | |
| 
                                     
                                            
                                                Salt
                                            
                                     
                                 | 
                                1 tsk | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
393 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,3 g | 
| Protein: | 35,1 % | 34 g | 
| Fett: | 46,1 % | 20,5 g | 
| Kolhydrater: | 12,2 % | 11,8 g |