Musslor med örter och vitlök
40 min
•
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt
Kvällsmat
Lunch
Middag
•
En fransk klassiker, moules marinière, är musslor i ljuvligt god sås på vitt vin och grädde. Servera stolt med varmt vitlöksbröd och kvällen är din!
Ingredienser
|
Blåmusslor
|
1 kg |
|---|---|
|
Liten gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 2 msk | |
|
Torrt vitt vin
|
1 dl |
| 2 dl | |
|
Hackad färsk dill
|
¼ dl |
|
Hackad färsk persilja
|
¼ dl |
Vitlöksbröd:
|
Baguette
|
1 |
|---|---|
|
Liten vitlöksklyfta
|
1 |
| 2 msk |
Gör så här
Musslor:
Vitlöksbröd:
Markera receptet som tillagat
Syrad grädde är perfekt till musslor. Den höjer upp smakerna och ger en fin konsistens.
Näringsvärden, per port
Energi:
753 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3 g |
| Protein: | 21,6 % | 40 g |
| Fett: | 40,5 % | 34,5 g |
| Kolhydrater: | 35,6 % | 66 g |