Blåmusslor med bacon och äpple

Blåmusslor med bacon och äpple

Betyg

(19 st)

Bacon och äpple är en klassisk kombination som lyfter smaken av musslor. Servera som förrätt eller komplettera med pommes frites eller med spagetti för en komplett middag.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Till servering

  • bröd

Gör så här:

Gör så här:

Rensa, skölj och ta bort alla öppna och trasiga musslor. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla baconet fint och skär äpplet i små tärningar. Fräs löken i smör-&rapsolja på medelvärme ca 3 min. Tillsätt bacon och äpple och fräs ytterligare 3 min. Höj värmen till max och tillsätt musslor, äppeljuice, öl och några timjankvistar. Koka musslorna under lock ca 5 min tills de har öppnat sig. Lyft upp timjanstjälkarna och musslorna. Släng de musslor som inte har öppnat sig och håll resten varma under folie. Tillsätt grädden och koka ihop såsen ca 5 min. Smaka av med salt och peppar. Lägg musslorna i djupa tallrikar. Häll såsen över musslorna och strö över timjan. Servera med bröd.

Näringsvärden, per portion exkl tillbehör

  • Energi: 420 kcal
  • Protein: 17 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem