Munkla – friterad semla
9 tim
•
Arbetstid: 1 tim
•
Semlornas semla – brioche, munk och semla i ett. Hur fel kan det bli? Receptet är skapat av Roy Fares, Årets konditor 2010.
Ingredienser
Deg:
|
Ägg
|
4 |
|---|---|
|
Vetemjöl, 5 dl
|
300 g |
|
Strösocker
|
½ dl |
|
Jäst
|
15 g |
|
Stötta kardemummakärnor
|
1 tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
| 175 g |
Fritering:
|
Rapsolja, att fritera i
|
7 dl |
|---|---|
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Stötta kardemummakärnor
|
1 msk |
|
Salt
|
1 krm |
Fyllning:
|
Mandelmassa
|
250 g |
|---|---|
|
Florsocker
|
25 g |
|
Stötta kardemummakärnor
|
1 tsk |
|
Vaniljsocker
|
1 tsk |
| ½ dl |
| 3 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
565 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,3 g |
| Protein: | 3,2 % | 4,4 g |
| Fett: | 77,7 % | 49,6 g |
| Kolhydrater: | 19,1 % | 26,6 g |