Munkar med vanilj och apelsin

Munkar med vanilj och apelsin

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

Klassiska munkar med glasyr och en twist av apelsin. Fluffiga och fantastiskt goda!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 25 st

Apelsinsocker:

  • 2 dl strösocker
  • rivet skal av 1 apelsin

Citronglasyr:

  • 0.3 dl pressad citron
  • 2½ dl florsocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • rivet skal av 1 citron

Gör så här:

Gör så här:

Blanda samtliga ingredienser utom smöret och kör ca 7 min i en degmaskin. Klicka i smöret lite i taget och arbeta in till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i kyl ca 2 tim. Kavla ut degen 1-2 cm tjock på mjölad arbetsbänk. Stansa ut rundlar, ca 7 cm i diameter och gör ett hål i mitten av varje rundel. Låt jäsa övertäckta ca 45 min. Blanda socker med rivet apelsinskal, lägg i t ex en djup tallrik. Rör ihop alla ingredienser utom det rivna skalet till citronglasyren. Klicka ner smöret i en vid kastrull, värm till ca 140°. Fritera munkarna ca 3 min på varje sida. Vänd hälften av munkarna direkt i apelsinsocker. Låt resterande munkar svalna, ringla därefter glasyren på dem och strö över citronskalet.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 315 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem