Munkar
1 tim 40 min
•
Munkar friteras i olja och doppas på klassiskt vis i en blandning av kanel och socker. Men toppingen kan varieras i all oändlighet!
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Har du ingen termometer kan du kontrollera temperaturen genom att lägga en liten brödbit i oljan. Blir den gyllenbrun på 1 min är temperaturen rätt.
Energi:
205 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 4 g |
Kolhydrater: | 37 g |
Fett: | 4 g |
Ingredienser
Jäst
|
25 g |
---|---|
75 g | |
4 dl | |
Bakpulver
|
1 tsk |
Vetemjöl, ca 13 dl
|
780 g |
Strösocker
|
2 dl |
Salt
|
1 tsk |
Ägg
|
2 |
Citron
|
rivet skal av 1 |
Till fritering
Rapsolja
|
1 liter |
---|
Garnering:
Strösocker
|
2 dl |
---|---|
Malen kanel
|
½ msk |
Salt
|
1 krm |