Muggkaka med blåbär och kanel

10 min Fika
Muggkaka med blåbär och kanel

I mikron blir muggkakan klar på några minuter. Den smakar som en blandning mellan gröt och kaka. Perfekt när du behöver ladda med protein och kolhydrater.

Ingredienser

Havregryn
1 dl
Banan
½
Ägg
1
Kokosflingor
1 msk
Malen kanel
1 tsk
Blåbär
½ dl
½ msk

Gör så här

  • Blanda havregryn, banan, ägg, kokosflingor och kanel. Mixa blandningen slät och rör ner blåbären.
  • Smörj en mugg med smör-&rapsolja, häll i smeten. Tillaga i mikron 1,5-2 min på medelhög effekt. Servera kakan med kvarg.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

400 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 17 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 18 g
https://www.arla.se/recept/muggkaka-med-blabar-och-kanel/