Muffins med oliv och vitost

Muffins med oliv och vitost

Betyg

(2 st)

Medelhavsdofter fyller köket. Nybakta muffins gör alla glada!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

  • 100 g Apetina® vitost
  • 1 dl svarta, urkärnade svarta oliver
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ¾ tsk salt
  • 4 ägg
  • ½ dl Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 dl Arla® ekologisk yoghurt naturell

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Dela osten i bitar och oliverna i halvor. Blanda mjöl, bakpulver, salt, ost och oliver. Vispa ihop ägg, smör-&rapsolja och yoghurt. Rör ner det i mjölblandningen. Klicka ut smeten i en muffinsplåt för 12 muffins eller i stora pappersformar. Grädda i mitten av ugnen 20–25 min. Låt svalna.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 190 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 8 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem