Muffins med oliv och vitost

Muffins med oliv och vitost

45 min Buffé
Lämplig för frysning
Medelhavsdofter fyller köket. Nybakta muffins gör alla glada!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/muffins-med-oliv-och-apetina/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Dela osten i bitar och oliverna i halvor. Blanda mjöl, bakpulver, salt, ost och oliver.
  • Vispa ihop ägg, smör-&rapsolja och yoghurt. Rör ner det i mjölblandningen.
  • Klicka ut smeten i en muffinsplåt för 12 muffins eller i stora pappersformar. Grädda i mitten av ugnen 20–25 min. Låt svalna.
  • Gott att servera till Kelda® Toscansk tomatsoppa.
Klart!
Energi:

190 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 8 g

Ingredienser

100 g
Svarta, urkärnade svarta oliver
1 dl
Vetemjöl
4 dl
Grahamsmjöl
2 dl
Bakpulver
2 tsk
Salt
¾ tsk
Ägg
4
½ dl
Arla Ko® Eko Yoghurt, naturell
2 dl