Matmuffins med ost och salami

Matmuffins med ost och salami

Betyg

(110 st)

Matmuffins är gott till soppa och sallad eller till en kopp te. Det är perfekt att förvara dessa matmuffins i frysen till mellanmål eller till utflykter och picknick.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Sätt ut pappersformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt lätt. Strimla salladslöken. Skär salamin i tunna strimlor. Skär smöret i tunna skivor. Hacka samman mjöl, bakpulver, salt och smör för hand eller i en matberedare. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Blanda i lök och salami. Fördela smeten i formarna. Strö över osten. Grädda mitt i ugnen 15-20 min för stora och 12-15 min för normalstora. Låt muffinsen svalna något innan de försiktigt tas ur muffinsplåten. Servera ljumma eller kalla.

Tips:

Satsen räcker till 12 normalstora eller 6 stora muffins. Salladslökarna går att byta ut mot en liten purjolök.

Ost och paprikafyllning: Uteslut salamin och smaksätt i stället degen med 1-2 finhackade paprikor.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem