Matmuffins med ost och salami

Matmuffins med ost och salami

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(110 st)

Matmuffins är gott till soppa och sallad eller till en kopp te. Det är perfekt att förvara dessa matmuffins i frysen till mellanmål eller till utflykter och picknick.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 st

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 250°. Sätt ut pappersformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt lätt. Strimla salladslöken. Skär salamin i tunna strimlor. Skär smöret i tunna skivor. Hacka samman mjöl, bakpulver, salt och smör för hand eller i en matberedare. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Blanda i lök och salami. Fördela smeten i formarna. Strö över osten. Grädda mitt i ugnen 15-20 min för stora och 12-15 min för normalstora. Låt muffinsen svalna något innan de försiktigt tas ur muffinsplåten. Servera ljumma eller kalla.

Tips:

Satsen räcker till 12 normalstora eller 6 stora muffins. Salladslökarna går att byta ut mot en liten purjolök.

Ost och paprikafyllning: Uteslut salamin och smaksätt i stället degen med 1-2 finhackade paprikor.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem