Matmuffins med cottage cheese, sötpotatis och spenat

Matmuffins med cottage cheese, sötpotatis och spenat

1 tim Buffé Mellanmål
Riven sötpotatis, spenat och smakrik cottage cheese i smeten ger riktigt matiga muffins. Gott och kul tillbehör på brunchen eller buffén.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/matmuffins-med-cottage-cheese-sotpotatis-och-spenat/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Sätt ut muffinsformar i en muffinsplåt.
  • Skala och finriv sötpotatisen och lägg i en bunke. Tillsätt smör-&rapsolja, ägg, cottage cheese, spenat och hälften av osten.
  • Spara ev lite spenat till garnering.
  • Rör ner mjöl blandat med bakpulver och salt. Klicka ner smeten i formarna. Toppa med resten av osten och strö över pumpakärnor och paprikapulver.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Låt svalna under handduk.
Klart!
Energi:

195 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Små sötpotatisar, ca 300 g
2
2 msk
Ägg
4
1 dl
Babyspenat
60 g
2 dl
Dinkelmjöl
4 dl
Bakpulver
2 tsk
Salt
1 tsk
Pumpakärnor
2 msk
Rökt paprikapulver
½ tsk