
Lingon- och lökmuffins
Saftiga matmuffins som omväxling till kuvertbröd.
Ingredienser
Receptet gäller för 12 st
- 2 rödlökar
-
50 g Arla® Svenskt Smör
- 4 dl vetemjöl
- 2 dl grahamsmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 4 ägg
-
2 dl Arla® gräddfil
- ¾ dl lingon
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Skala och grovhacka löken. Fräs den mjuk i smöret i en panna. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa ihop ägg och gräddfil. Rör ner mjölblandningen, löken med smöret och lingonen. Klicka smeten i en smord muffinsplåt för 12 muffins eller i 24 pappersformar. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 min. för de stora och 12 min. för de små.
Tips:
Lingon kan bytas ut mot rårörda lingon.
Tips:
Lingon kan bytas ut mot rårörda lingon.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut