Muffins med oliv och vitost

45 min Buffé
Frysbar
Muffins med oliv och vitost

Medelhavsdofter fyller köket. Nybakta muffins gör alla glada!

Ingredienser

100 g
Svarta, urkärnade svarta oliver
1 dl
Vetemjöl
4 dl
Grahamsmjöl
2 dl
Bakpulver
2 tsk
Salt
¾ tsk
Ägg
4
½ dl
Arla Ko® Eko Yoghurt, naturell
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Dela osten i bitar och oliverna i halvor. Blanda mjöl, bakpulver, salt, ost och oliver.
  • Vispa ihop ägg, smör-&rapsolja och yoghurt. Rör ner det i mjölblandningen.
  • Klicka ut smeten i en muffinsplåt för 12 muffins eller i stora pappersformar. Grädda i mitten av ugnen 20–25 min. Låt svalna.
  • Gott att servera till Kelda® Toscansk tomatsoppa.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

190 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 22 g
Fett: 8 g
https://www.arla.se/recept/muffins-med-oliv-och-apetina/