Mousse på ädelost med gula russin och mandel

Mousse på ädelost med gula russin och mandel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(2 st)

Salt och smakrik ädelost blir till gräddig och härlig mousse. Skär moussen i rutor och rulla dem i söta russin och mandel - vackert och gott!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Riv eller mosa osten. Värm 2 dl av grädden tillsammans med osten. Ta upp gelatinbladen och rör ner i ostblandningen tills de har smält. Låt svalna något. Vispa resten av grädden lätt och rör ner i blandningen. Smaka av med salt och peppar. Klä en form, ca 16x12 cm, med plastfolie. Häll blandningen i formen och låt stå i kyl 3-4 tim. Hacka mandeln och rosta den i en torr varm stekpanna. Låt svalna. Hacka russinen och blanda med mandeln. Stjälp upp moussen på en skärbräda. Skär den i fyrkanter och vänd runt dem i mandel- och russinhacket.

Skriv ut

Källa: