Mousse på ädelost med gula russin och mandel

Mousse på ädelost med gula russin och mandel

Betyg

(2 st)

Salt och smakrik ädelost blir till gräddig och härlig mousse. Skär moussen i rutor och rulla dem i söta russin och mandel - vackert och gott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Riv eller mosa osten. Värm 2 dl av grädden tillsammans med osten. Ta upp gelatinbladen och rör ner i ostblandningen tills de har smält. Låt svalna något. Vispa resten av grädden lätt och rör ner i blandningen. Smaka av med salt och peppar. Klä en form, ca 16x12 cm, med plastfolie. Häll blandningen i formen och låt stå i kyl 3-4 tim. Hacka mandeln och rosta den i en torr varm stekpanna. Låt svalna. Hacka russinen och blanda med mandeln. Stjälp upp moussen på en skärbräda. Skär den i fyrkanter och vänd runt dem i mandel- och russinhacket.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem