Mors Lilla Olles Tårta

Mors Lilla Olles Tårta

Betyg

(140 st)

Fest i blåbärsskogen! Tårtan har en frisk smak av blåbär och citron. Med små medel har den fått ett roligt och festligt utseende.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Tårtbotten:

  • 4 ägg
  • 2½ dl strösocker
  • 1¼ dl vetemjöl
  • 1¼ dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 75 g vit choklad

Citronkräm:

Blåbärsfyllning:

  • 250 g blåbär
  • 1 dl florsocker

Garnering:

  • 3 dl Arla® vispgrädde
  • 2 citroner
  • blåbär
  • florsocker

Gör så här:

Gör så här:

Tårtbotten: Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten. Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikro. Rör ner den i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt kakan vila några minuter i formen. Stjälp upp den på galler och låt kallna. Dela kakan i 3 bottnar. Citronkräm: Vispa ihop ägg och socker i en kastrull. Tillsätt citron och majsstärkelse. Sjud på svag värme under omrörning tills krämen tjocknat. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret. Låt krämen kallna. Vispa grädden och rör ner hälften i citronkrämen. Blåbärsfyllning: Blanda blåbär, florsocker och resten av den vispade grädden. Lägg ihop bottnarna med fyllningarna emellan. Vispa grädden till garneringen och bred den över tårtan. Dela citronerna och skär dem i tunna skivor. Garnera med blåbär och citronskivor. Sikta över florsocker.

Tips:

Bör göras dagen innan den serveras.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem