Morotssoppa med linser och dillfrön

Morotssoppa med linser och dillfrön

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(54 st)

Krämig, färgglad soppa med syrlig apelsin, söt morot och mättande linser.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 dl linser t ex beluga
  • 1 kg morötter
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ msk dillfrön
  • 2 msk Arla® Smör&rapsolja gourmet Kockserien Smör & rapsolja Gourmet
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl apelsin-&blodapelsinjuice
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 dl rapsolja

Gör så här:

Gör så här:

Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Skala morötterna. Strimla en av dem tunt med potatisskalare. Lägg strimlorna i saltat ljummet vatten 15 min. Skär resten av morötterna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs morötter, lök och dillfrön i smör-&rapsolja, slå på buljongen och koka dem mjuka, ca 25 min. Mixa med en stavmixer, tillsätt juice och smaka av med salt och svartpeppar. Värm linserna i soppan. Fritera morotsstrimlorna i olja och servera till soppan.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 425 kcal
  • Protein: 8 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem