Morotssoppa med linser och dillfrön

Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Morotssoppa med linser och dillfrön

Krämig, färgglad soppa med syrlig apelsin, söt morot och mättande linser.

Ingredienser

Belugalinser eller gröna linser
1 dl
Morot
1 kg
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
3
Dillfrön
½ msk
2 msk
Grönsaksbuljong
8 dl
Apelsin- & blodapelsinjuice
2 dl
Salt
Svartpeppar
Rapsolja
2 dl

Gör så här

  • Koka linserna enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala morötterna. Strimla en av dem tunt med potatisskalare. Lägg strimlorna i saltat ljummet vatten 15 min.
  • Skär resten av morötterna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs morötter, lök och dillfrön i smör, slå på buljongen och koka dem mjuka, ca 25 min.
  • Mixa med en stavmixer, tillsätt juice och smaka av med salt och svartpeppar. Värm linserna i soppan.
  • Fritera morotsstrimlorna i olja och servera till soppan.
Klart!

Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

425 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 8 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 24 g
https://www.arla.se/recept/morotssoppa-med-linser-och-dillfron/