Morotssoppa med linser och dillfrön

Huvudrätt Lunch Matlåda Middag
Frysbar
Morotssoppa med linser och dillfrön

Krämig, färgglad soppa med syrlig apelsin, söt morot och mättande linser.

Ingredienser

Belugalinser eller gröna linser
1 dl
Morot
1 kg
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
3
Dillfrön
½ msk
2 msk
Grönsaksbuljong
8 dl
Apelsin- & blodapelsinjuice
2 dl
Salt
Svartpeppar
Rapsolja
2 dl

Gör så här

  • Koka linserna enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala morötterna. Strimla en av dem tunt med potatisskalare. Lägg strimlorna i saltat ljummet vatten 15 min.
  • Skär resten av morötterna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs morötter, lök och dillfrön i smör, slå på buljongen och koka dem mjuka, ca 25 min.
  • Mixa med en stavmixer, tillsätt juice och smaka av med salt och svartpeppar. Värm linserna i soppan.
  • Fritera morotsstrimlorna i olja och servera till soppan.
Markera receptet som tillagat

Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.

Näringsvärden, per port

Energi:

637 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 10,7 g
Protein: 5,9 % 9,3 g
Fett: 73,1 % 52,6 g
Kolhydrater: 21 % 33 g
https://www.arla.se/recept/morotssoppa-med-linser-och-dillfron/