Morotssoppa med apelsin

Morotssoppa med apelsin

30 min Förrätt
Morotssoppa smakar extra gott med juice och skal av apelsin - en oslagbar kombination! Denna soppa är fyllig, lite syrlig och en aning hetta från chili.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och riv morötterna grovt. Kärna ur och strimla chilifrukten. Skala och skiva lök och vitlök.
  • Fräs det i smör-&rapsolja i en kastrull. Tillsätt vatten buljongtärning, apelsinjuice, apelsin och vinäger.
  • Låt koka ca 10 min. Mixa soppan slät och smaka av med salt.
  • Servera soppan med nybakat bröd och en klick crème fraiche. Ringla ev över lite olivolja.
Klart!
Tips:

Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.

Energi:

280 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Morot
400 g
Färsk chili
½
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
2 msk
Vatten
6 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Konc apelsinjuice
2 msk
Apelsin
rivet skal och saft av 1
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
Olivolja