Morotssoppa med apelsin

Morotssoppa med apelsin

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(138 st)

Morotssoppa smakar extra gott med juice och skal av apelsin - en oslagbar kombination! Denna soppa är fyllig, lite syrlig och en aning hetta från chili.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g morötter
  • ½ färsk chili
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 6 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 msk konc apelsinjuice
  • rivet skal och saft av 1 apelsin
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • olivolja

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Skala och riv morötterna grovt. Kärna ur och strimla chilifrukten. Skala och skiva lök och vitlök.
  2. Fräs det i smör-&rapsolja i en kastrull. Tillsätt vatten buljongtärning, apelsinjuice, apelsin och vinäger.
  3. Låt koka ca 10 min. Mixa soppan slät och smaka av med salt.
  4. Servera soppan med nybakat bröd och en klick crème fraiche. Ringla ev över lite olivolja.

Tips:

Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 280 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag