Morotssoppa med apelsin

Morotssoppa med apelsin

Betyg

(112 st)

Morotssoppa smakar extra gott med juice och skal av apelsin - en oslagbar kombination! Denna soppa är fyllig, lite syrlig och en aning hetta från chili.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g morötter
  • ½ färsk chili
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 6 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 msk konc apelsinjuice
  • rivet skal och saft av 1 apelsin
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt
  • olivolja

Gör så här:

Gör så här:

Skala och riv morötterna grovt. Kärna ur och strimla chilifrukten. Skala och skiva lök och vitlök. Fräs det i smör-&rapsolja i en kastrull. Tillsätt vatten buljongtärning, apelsinjuice, apelsin och vinäger. Låt koka ca 10 min. Mixa soppan slät och smaka av med salt. Servera soppan med nybakat bröd och en klick crème fraiche. Ringla ev över lite olivolja.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 280 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 23 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem