Morotssoppa med apelsin
30 min
Förrätt
Lunch
•
&format=webp)
Morotssoppa smakar extra gott med juice och skal av apelsin - en oslagbar kombination! Denna soppa är fyllig, lite syrlig och en aning hetta från chili.
Ingredienser
Morot
|
400 g |
---|---|
Färsk chili
|
½ |
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
2 msk | |
Vatten
|
6 dl |
Grönsaksbuljong
|
1 tärning |
Konc apelsinjuice
|
2 msk |
Apelsin
|
rivet skal och saft av 1 |
Vitvinsvinäger
|
1 tsk |
Salt
|
|
Olivolja
|
Gör så här
Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
280 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 15 g |
Fett: | 23 g |

