Morotsrulltårta
1 tim
Brunch
Efterrätt
Frysbar
•
&format=webp)
Denna morotsrulltårta är snabbare att baka än den klassiska morotskakan, men med de rätta smakerna! Rulltårtan är smaksatt med kanel och ingefära, och den fluffiga frostingen får frisk smak av finrivet citronskal. Skär morotsrulltårtan i generösa bitar och bjud in till fikakalas!

Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
Ägg
|
2 |
---|---|
Strösocker
|
2 dl |
Morot, ca 2 dl finriven
|
100 g |
Rapsolja
|
½ dl |
Vetemjöl
|
2 dl |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
Malen kanel
|
1 tsk |
Malen ingefära
|
½ tsk |
Bikarbonat
|
1 tsk |
Bakpulver
|
1 tsk |
Fyllning:
75 g | |
Florsocker
|
1½ dl |
Vaniljsocker
|
1 tsk |
250 g | |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Gör så här
Fyllning:
Skulle kakan vara svår att få bort från bakplåtspappret kan man pensla kallt vatten på pappret innan det försiktigt dras av. Man kan också smörja bakplåtspappret innan smeten breds ut.
Näringsvärden, per styck
Energi:
276 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 3 g |
Kolhydrater: | 32 g |
Fett: | 15 g |

