Morotsmuffins
35 min
•
Arbetstid: 15 min
Afternoon tea
Brunch
Fika
Frukost
Mellanmål
Frysbar
•
Morotsmuffins blir saftiga och goda. Gör dessa muffins extra grova med kruskakli och linfrö, så blir de goda till brunch eller helgfrukosten.
Ingredienser
|
Äpple
|
1 |
|---|---|
|
Morot
|
1 |
|
Ägg
|
2 |
|
Rårörsocker
|
1½ dl |
| 2 dl | |
| 3 msk | |
|
Vetemjöl gärna fullkorn
|
4 dl |
|
Bakpulver
|
2 tsk |
|
Malen kanel
|
1 tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Vill du ha lite grövre muffins, blanda i ½ dl kruskakli. Istället för kanel kan du ta malen kardemumma.
Näringsvärden, per st
Energi:
175 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,2 g |
| Protein: | 7,9 % | 3,4 g |
| Fett: | 29,8 % | 5,9 g |
| Kolhydrater: | 62,3 % | 26,9 g |