Mormors nötkaka med chokladgrädde

Mormors nötkaka med chokladgrädde

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(23 st)

Bjud på denna enkla och underbart goda kaka som smakar som den smakade förr. Chokladgrädden passar perfekt till den nötiga kakan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 bitar

  • 6 dl hasselnötter
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Mal eller mixa 4 dl av hasselnötterna och blanda med bakpulver. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner nötblandningen i äggsmeten och blanda ner de hela hasselnötterna. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt kakan kallna. Blanda grädde, kakao och socker. Vispa till ett fast skum och servera till kakan.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem