Mole
•
&format=jpg)
Mole är en mustig och spännande sås som är mycket populär i det mexicanska köket. Den består bland annat av rostade tomater, olika sorters chili, nötter och mörk choklad. Mole är gott att servera till kyckling, fisk och kött. Den blir allra godast om den lagas dagen innan den ska serveras, då sätter sig smakerna bäst.
Ingredienser
Tomater
|
500 g |
---|---|
Ancho chili
|
3 |
Chipotle chili
|
3 |
Silverlök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
3 |
50 g | |
Pumpakärnor
|
1 dl |
Jordnötter
|
2 dl |
Russin
|
1 dl |
Kycklingbuljong
|
5 dl |
Mörk choklad
|
50 g |
Kryddblandning:
Kryddnejlikor
|
8 |
---|---|
Kryddpepparkorn
|
10 |
Stjärnanis
|
1 |
Grön kardemumma
|
2 |
Korianderfrön
|
2 tsk |
Torkad oregano
|
2 tsk |
Gör så här
Näringsvärden, per portion
Energi:
375 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 12 g |
Kolhydrater: | 21 g |
Fett: | 26 g |

