Mockarutor med kokos

Mockarutor med kokos

40 min
Går att frysa
Saftiga mockarutor eller kärleksmums, som det också kallas. Här med en en underbar fluffig chokladfrosting med kaffe och kokos. Frostingen kan även användas på cupcakes eller på tårtor.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mockarutor-med-kokos/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj och bröa en form med hög kant, 30x40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper.
  • Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt svalna.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner de torra ingredienserna. Tillsätt smör och mjölk och rör till en jämn smet.
  • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.
Frosting:
  • Smält chokladen och låt svalna helt. Vispa smör och socker poröst.
  • Tillsätt chokladen och rör till en slät kräm. Rör ner kakao, kaffe, mjölk och salt.
  • Rosta kokosflingorna i torr varm stekpanna.
  • Bred frostingen över kakan. Strö över kokosflingor och snabbkaffepulver.
Klart!

Rosta kokosen i torr, varm panna för extra smak.

Energi:

315 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 16 g

Ingredienser

225 g
2 dl
Ägg
5
Strösocker
4½ dl
Vetemjöl
6 dl
Vaniljsocker
1½ msk
Kakao
1¼ dl
Bakpulver
3 tsk
Frosting:
Mörk choklad 70 %
200 g
200 g
Florsocker
6 dl
Kakao
1 dl
Starkt kaffe, avsvalnat
¾ dl
2 msk
Salt
½ tsk
Garnering:
Kokosflingor
½ dl
Kakao eller snabbkaffepulver
ev 2 msk