Mockarutor med kokos

Mockarutor med kokos

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

40 min

Saftiga mockarutor eller kärleksmums, som det också kallas. Här med en en underbar fluffig chokladfrosting med kaffe och kokos. Frostingen kan även användas på cupcakes eller på tårtor.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Ingredienser

Receptet gäller för 30 bitar

Frosting:

Garnering:

  • ½ dl kokosflingor
  • ev 2 msk kakao eller snabbkaffepulver

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj och bröa en form med hög kant, 30x40 cm eller lägg i ett bakplåtspapper.
  3. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt svalna.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta ner de torra ingredienserna. Tillsätt smör och mjölk och rör till en jämn smet.
  5. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna.

Frosting:

  1. Smält chokladen och låt svalna helt. Vispa smör och socker poröst.
  2. Tillsätt chokladen och rör till en slät kräm. Rör ner kakao, kaffe, mjölk och salt.
  3. Rosta kokosflingorna i torr varm stekpanna.
  4. Bred frostingen över kakan. Strö över kokosflingor och snabbkaffepulver.

Tips:

Rosta kokosen i torr, varm panna för extra smak.

Näringsvärden, per styck

  • Energi: 315 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 16 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag