Kladdkaka utan ägg

50 min Efterrätt Fika
Frysbar
Kladdkaka utan ägg

En riktigt chokladstinn kladdkaka bakad utan ägg. Låt gärna kakan stå i kylskåp minst två timmar före servering så den sätter sig. Serveras med en generös klick vispad grädde och färska bär.

Ingredienser

150 g
1 dl
Ljus sirap
½ dl
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
2 dl
Kakao
¾ dl
Bakpulver
1 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Salt
½ tsk

Till servering:

Rostade kokosflingor
2 msk
3 dl
Blandade färska bär

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och rör ner resterande ingredienser.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen 20–25 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna. Ställ in den i kylen ca 2 tim, gärna längre.
  • Garnera med rostade kokosflingor och servera med lättvispad grädde och färska bär.
Lägg till recept till tillagad

Bröa gärna formen med kokosflingor eller flagad mandel!

Näringsvärden, per bit inkl. tillbehör

Energi:

383 kcal

Energifördelning: per bit inkl. tillbehör
Protein: 4 g
Fett: 23 g
Kolhydrater: 38 g
https://www.arla.se/recept/kladdkaka-utan-agg/