Kladdkaka utan ägg

Kladdkaka utan ägg

50 min Efterrätt
En riktigt chokladstinn kladdkaka bakad utan ägg. Låt gärna kakan stå i kylskåp minst två timmar före servering så den sätter sig. Serveras med en generös klick vispad grädde och färska bär.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Värm ugnen till 150°.
  • Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och rör ner resterande ingredienser.
  • Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
  • Grädda i mitten av ugnen 20–25 min tills kakan är torr på ytan men fortfarande känns lite lös i mitten. Låt kakan svalna. Ställ in den i kylen ca 2 tim, gärna längre.
  • Garnera med rostade kokosflingor och servera med lättvispad grädde och färska bär.
Klart!
Tips:

Bröa gärna formen med kokosflingor eller flagad mandel!

Energi:

383 kcal

Protein: 4 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 23 g

Ingredienser

150 g
1 dl
Ljus sirap
½ dl
Strösocker
2 dl
Vetemjöl
2 dl
Kakao
¾ dl
Bakpulver
1 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Salt
½ tsk
Till servering:
Rostade kokosflingor
2 msk
3 dl
Blandade färska bär