Mjuk pepparkaka i långpanna med frosting
1 tim 15 min
Dessert
Fika
Frysbar
•
Mjuk pepparkaka i långpanna är ett måste till julens alla fikastunder. Baka en saftig pepparkaksbotten med kanel, kardemumma och nejlika som får hela köket att dofta ljuvligt när den gräddas i ugnen. Gör sedan en krämig färskostfrosting som du brer ut eller spritsar på kakbottnen. Toppa med lite frystorkat lingonpulver för extra färgklick!
Nytt
Ingredienser
Mjuk pepparkaka:
| 200 g | |
|
Ägg
|
4 |
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Farinsocker
|
1 dl |
| 3 dl | |
|
Lingonsylt
|
1 dl |
|
Vetemjöl
|
6 dl |
|
Bikarbonat
|
½ msk |
|
Malen ingefära
|
1 tsk |
|
Malen kanel
|
1 tsk |
|
Malen kardemumma
|
1 tsk |
|
Malen kryddnejlika
|
½ tsk |
|
Salt
|
1 krm |
Frosting:
| 200 g | |
|
Florsocker
|
3 dl |
|
Vaniljpulver
|
1 krm |
| 300 g | |
|
Frystorkade lingon
|
1 msk |
Gör så här
Frosting:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per bit
Energi:
362 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 0,8 g |
| Protein: | 4,7 % | 4,2 g |
| Fett: | 53,5 % | 21,9 g |
| Kolhydrater: | 41,8 % | 37,2 g |