Mjuk kaka med krokant

Mjuk kaka med krokant

Betyg

(18 st)

Krokant är ljuvligt gott och ger kakan en härligt knaprig yta. En saftig kaka som blir ännu saftigare om den bakas dagen innan servering.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Krokant:

  • 50 g pistagenötter utan skal
  • ¾ dl strösocker
  • 1 msk ljus sirap

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Börja med krokanten: Hacka pistagenötterna grovt. Smält sockret i en tjockbottnad traktör- eller stekpanna under omrörning. Tillsätt sirap och rör tills det blir flytande igen. Rör ner nötterna. Lägg upp krokanten på bakplåtspapper och platta till den. Låt svalna i kyl. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandning och kvarg i äggsmeten. Häll smeten i formen. Krossa krokanten grovt i mortel och strö den över. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem