Mjuk kaka med krokant

Mjuk kaka med krokant

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(18 st)

Krokant är ljuvligt gott och ger kakan en härligt knaprig yta. En saftig kaka som blir ännu saftigare om den bakas dagen innan servering.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 12 bitar

Krokant:

  • 50 g pistagenötter utan skal
  • ¾ dl strösocker
  • 1 msk ljus sirap

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Börja med krokanten: Hacka pistagenötterna grovt. Smält sockret i en tjockbottnad traktör- eller stekpanna under omrörning. Tillsätt sirap och rör tills det blir flytande igen. Rör ner nötterna. Lägg upp krokanten på bakplåtspapper och platta till den. Låt svalna i kyl. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner mjölblandning och kvarg i äggsmeten. Häll smeten i formen. Krossa krokanten grovt i mortel och strö den över. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem