Gräddkokt kummel med stekt bladkål och potatiskräm
1 tim 15 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Kummel är en god och mager fisk med vitt, fast kött som passar utmärkt att tillaga i ugn. Fisken går att byta ut mot t ex torsk, kolja eller sej.
Ingredienser
Gräddkokt kummel:
|
Kummel, gärna ryggbiten
|
600 g |
|---|---|
| 3 dl | |
|
Färsk timjan
|
3 kvistar |
|
Salt
|
2 tsk |
Potatiskräm med purjolök:
|
Mandelpotatis (ca. 500 g)
|
600 g |
|---|---|
|
Liten purjolök
|
1 |
| 100 g | |
| 2 dl | |
|
Salt
|
½ tsk |
Champagnesås:
|
Gul lök
|
1 |
|---|---|
|
Palsternacka
|
1 |
|
Vitpepparkorn
|
5 |
| 50 g | |
|
Champagnevinäger
|
¾ dl |
|
Champagne
|
3 dl |
| 3 dl |
Stekt bladkål:
|
Plockad grönkål
|
2 dl |
|---|---|
|
Plockad svartkål
|
2 dl |
| 25 g | |
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
Gör så här
Gräddmjölkskokt kummel:
Potatiskräm med purjolök:
Champagnesås:
Markera receptet som tillagat
Plocka bladkålen genom att riva den i mindre bitar och ta bort den hårda delen i mitten.
Man kan täcka formen med fisk med plastfolie, kontrollera att du har en plastfolie som tål värme.
Näringsvärden, per port
Energi:
1289 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,1 g |
| Protein: | 11,4 % | 36,1 g |
| Fett: | 70,8 % | 103,2 g |
| Kolhydrater: | 13,8 % | 43,8 g |