Gräddkokt kummel med stekt bladkål och potatiskräm
                                
                                    1 tim 15 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                                    Varmrätt
                        
                    
                
                    •
                    
            
         
    Kummel är en god och mager fisk med vitt, fast kött som passar utmärkt att tillaga i ugn. Fisken går att byta ut mot t ex torsk, kolja eller sej.
 
    Ingredienser
Gräddkokt kummel:
| 
                                            
                                                Kummel, gärna ryggbiten
                                            
                                     | 600 g | 
|---|---|
| 3 dl | |
| 
                                            
                                                Färsk timjan
                                            
                                     | 3 kvistar | 
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | 2 tsk | 
Potatiskräm med purjolök:
| 
                                            
                                                Mandelpotatis (ca. 500 g)
                                            
                                     | 600 g | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Liten purjolök
                                            
                                     | 1 | 
| 100 g | |
| 2 dl | |
| 
                                            
                                                Salt
                                            
                                     | ½ tsk | 
Champagnesås:
| 
                                            
                                                Gul lök
                                            
                                     | 1 | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Palsternacka
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Vitpepparkorn
                                            
                                     | 5 | 
| 50 g | |
| 
                                            
                                                Champagnevinäger
                                            
                                     | ¾ dl | 
| 
                                            
                                                Champagne
                                            
                                     | 3 dl | 
| 3 dl | 
Stekt bladkål:
| 
                                            
                                                Plockad grönkål
                                            
                                     | 2 dl | 
|---|---|
| 
                                            
                                                Plockad svartkål
                                            
                                     | 2 dl | 
| 25 g | |
| 
                                            
                                                Vitlöksklyfta
                                            
                                     | 1 | 
| 
                                            
                                                Flingsalt
                                            
                                     | 1 tsk | 
Gör så här
Gräddmjölkskokt kummel:
Potatiskräm med purjolök:
Champagnesås:
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Plocka bladkålen genom att riva den i mindre bitar och ta bort den hårda delen i mitten.
Man kan täcka formen med fisk med plastfolie, kontrollera att du har en plastfolie som tål värme.
Näringsvärden, per port
Energi:
1289 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,1 g | 
| Protein: | 11,4 % | 36,1 g | 
| Fett: | 70,8 % | 103,2 g | 
| Kolhydrater: | 13,8 % | 43,8 g | 
 
     
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
     
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
    &format=webp) 
     
    &format=webp) 
    