Mizeria - polsk gurksallad

20 min
Mizeria - polsk gurksallad

Mizeria är en klassisk polsk sallad med krispig gurka, frisk gräddfil och massor av färska örter – perfekt till grillat kött eller kyckling.

Nytt

Ingredienser

Gurkor
2
Salt
1 tsk
Dill
1 kruka
Färsk gräslök
1 kruka
3 dl
Vinäger
1 tsk
Grovmalen svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Skölj gurkorna och hyvla dem tunt med mandolin eller osthyvel.
  • Lägg skivorna i en sil över en bunke och strö över saltet. Låt stå i ca 10 min så att gurkan vätskar sig.
  • Finhacka dill och gräslök. Lägg dem i en skål och tillsätt gräddfil, vinäger och svartpeppar. Rör om ordentligt.
  • Krama försiktigt ur vätskan ur gurkskivorna eller torka dem med hushållspapper. Lägg gurkan i skålen med gräddfilen och blanda så att alla skivor täcks.
  • Servera Mizeria som tillbehör till grillat kött, kyckling eller fläsk.
Lägg till recept till tillagad

Näringsvärden, per port

Energi:

123 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 0,2 g
Protein: 12,9 % 3,9 g
Fett: 66 % 9,2 g
Kolhydrater: 21,1 % 6,4 g
https://www.arla.se/recept/mizeria---polsk-gurksallad/