Mintkyssar

1 tim
Mintkyssar

Klassiska mintkyssar med krispig mint och fyllig choklad. Mintkyssar är lätta att göra och ännu enklare att äta!

Ingredienser

Vatten
1 dl
Florsocker
3 dl
Glykos
1 msk
Pepparmintsarom
1- 2 krm
Mörk choklad
100 g

Gör så här

  • Koka upp vatten, socker och glykos i en kastrull. Låt koka under lock tills temperaturen är 115°.
  • Häll smeten i en värmetålig bunke. Ställ den i en kastrull med varmt vatten, tillsätt pepparmintsaromen och rör om tills smeten börjar bli tjock och vitna.
  • Klicka snabbt upp på ett bakplåtspapper med en tesked. Låt stelna i rumstemperatur.
  • Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Klicka eller spritsa en klick på varje mintkyss.
Lägg till recept till tillagad

Enkel variant på mintkyssar gör du genom att vispa en äggvita till fast skum, tillsätt 3-3 ½ dl florsocker, 1-2 krm pepparmintsarom och vispa till en jämn och smidig massa. Klicka eller spritsa ut på bakplåtspapper. Låt stelna i rumstemperatur, helst över natten. Smält 100 g choklad i mikro eller över vatten bad och klicka eller spritsa på mintkyssarna.

Näringsvärden, per st

Energi:

90 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 3 g
https://www.arla.se/recept/mintkyssar/