Minipavlova
2 tim 30 min
Buffé
Efterrätt
•
Minipavlova är en gullig liten variant av den populära klassiska pavlovan. Vi har valt att göra dessa i små portionsstorlekar, perfekta att bjuda på när du vill lägga lite extra kärlek och tid i köket. Har du dock ont om tid funkar det fint att köpa färdig curd och byta ut den vita chokladkrämen mot lättvispad grädde.
Ingredienser
Minipavlova:
|
Äggvitor
|
4 |
|---|---|
|
Strösocker
|
1 dl |
|
Florsocker
|
2 dl |
|
Majsstärkelse
|
2 tsk |
Halloncurd:
|
Frysta hallon
|
225 g |
|---|---|
|
Vatten
|
½ msk |
|
Strösocker
|
1½ dl |
|
Äggulor
|
3 |
| 50 g | |
|
Färskpressad citronsaft
|
1 msk |
Vit chokladkräm:
|
Vit choklad
|
50 g |
|---|---|
| 2 dl |
Topping:
|
Hallon
|
1 ask |
|---|---|
|
Skalade pistagenötter
|
1 dl |
|
Myntablad
|
Gör så här
Minipavlova:
Halloncurd:
Vit chokladkräm:
Markera receptet som tillagat
Ont om tid? Det går även bra att köpa färdig lemoncurd och byta ut den vita chokladkrämen mot lättvispad grädde!
Näringsvärden, per st
Energi:
500 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,2 g |
| Protein: | 6,1 % | 7,5 g |
| Fett: | 36,8 % | 20,8 g |
| Kolhydrater: | 57,1 % | 70,3 g |