Budapesttårta

Budapesttårta

60+ min Efterrätt
Den klassiska Budapesttårtan är i form av en rulltårta. Här har vi istället gräddat tre runda bottnar av hasselnötsmarängen, ringlad choklad över och varvat dem med mandarinklyftor och vispad grädde. Supersmarrigt!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Värm ugnen till 175°.
  • Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till en blank och fast maräng.
  • Blanda hasselnötsmjöl och majsstärkelse och vänd ner i marängsmeten.
  • Rita 3 cirklar på 2 bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter och lägg på plåtar. Bred eller spritsa ut smeten i de 3 cirklarna. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Stjälp upp på nytt bakplåtspapper. Ta bort pappret som bottnarna har gräddats på och låt bottnarna kallna.
  • Smält chokladen i mikron och ringla choklad, gärna med hjälp av en liten sprits, på bottnarnas ovansida. Låt stelna i rumstemperatur.
  • Vispa grädden och lägg i en spritspåse med tyll. Varva bottnar, spritsad grädde och väl avrunna mandarinklyftor. Spritsa grädde utefter kanterna och lite i mitten så räcker den fint till hela tårtan.
Klart!
Tips:

Hittar du inte hasselnötsmjöl kan du mixa skalade hasselnötter riktigt fint i en matberedare.

Energi:

373 kcal

Protein: 5 g
Kolhydrater: 32 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Äggvitor
6
Strösocker
3 dl
Hasselnötsmjöl
150 g
Majsstärkelse
3 msk
Fyllning:
Mörk choklad
50 g
5 dl
Mandarinklyftor, ca 300 g
1 burk