Citronmarängpaj

Citronmarängpaj

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(453 st)

Citronpaj med maräng innehåller en krämig, sötsyrlig fyllning, frasig maräng och är vansinnigt god. En klick grädde till och lyckan är fullständig!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Pajdeg:

Citronkräm:

Maräng:

  • 2 äggvitor
  • 2 dl strösocker

Till servering:

  • 3 dl Arla® vispgrädde

Gör så här

Gör så här

  1. Hacka ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en rund pajform och låt vila i kyl minst 30 min. Sätt ugnen på 200°.
  2. Grädda pajskalet i mitten av ugnen 10-12 min. Låt svalna.
  3. Blanda citron, socker och ägg i en kastrull. Sjud på svag värme under ständig omrörning tills krämen har tjocknat.
  4. Ta kastrullen från värmen och rör ner smöret. Låt svalna. Bred ut krämen i pajskalet.
  5. Vispa äggvitorna med 1 msk socker till ett fast skum. Koka resten av sockret med ½ dl vatten tills temperaturen är 125°. Häll det heta sockret i äggvitan under vispning.
  6. Fortsätt vispa 5 min tills marängsmeten svalnat. Fyll smeten i en spritspåse. Sätt ugnen på grill 250°.
  7. Spritsa toppar av marängen på citronkrämen. Gratinera i ugnen tills topparna har fått färg. Vispa grädden lätt och servera till pajen.

Skriv ut

Källa: