Citronmarängpaj
1 tim 30 min
Brunch
Dessert
Efterrätt
•
Citronpaj med maräng innehåller en krämig, sötsyrlig fyllning, frasig maräng och är vansinnigt god. En klick grädde till och lyckan är fullständig!
Ingredienser
Pajdeg:
| 75 g | |
|
Florsocker
|
½ dl |
|
Salt
|
½ krm |
|
Vetemjöl
|
2½ dl |
|
Ägg
|
1 |
Citronkräm:
|
Citroner
|
rivet skal och saft av 2 |
|---|---|
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Ägg
|
3 |
|
Äggulor
|
2 |
| 100 g |
Maräng:
|
Äggvitor
|
2 |
|---|---|
|
Strösocker
|
2 dl |
|
Vatten
|
½ dl |
Till servering:
| 3 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Vill du få till en mer grandiost "amerikansk" servering av denna klassiska paj? Klicka generösa mängder maräng i mitten av pajen med en slickepott och skapa lite slarvigt spretiga marängtoppar. Har du en brännare kan du hoppa över momentet i ugnen.
Näringsvärden, per bit
Energi:
503 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per bit | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2 g |
| Protein: | 4,8 % | 5,9 g |
| Fett: | 52,3 % | 29,8 g |
| Kolhydrater: | 42,9 % | 53,1 g |
Video
Citronmarängpaj - Messiah vs. Matberedaren
Utmaningen är att göra en väldigt god Citronmarängpaj, lika bra som Camilla.