Citronmarängpaj
1 tim 30 min
Efterrätt
•
Citronpaj med maräng innehåller en krämig, sötsyrlig fyllning, frasig maräng och är vansinnigt god. En klick grädde till och lyckan är fullständig!
Känt från Matkanalen
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Vill du få till en mer grandiost "amerikansk" servering av denna klassiska paj? Klicka generösa mängder maräng i mitten av pajen med en slickepott och skapa lite slarvigt spretiga marängtoppar. Har du en brännare kan du hoppa över momentet i ugnen.
Energi:
496 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 6 g |
Kolhydrater: | 51 g |
Fett: | 30 g |
Ingredienser
Pajdeg:
75 g | |
Florsocker
|
½ dl |
Salt
|
½ krm |
Vetemjöl
|
2½ dl |
Ägg
|
1 |
Citronkräm:
Citroner
|
rivet skal och saft av 2 |
---|---|
Strösocker
|
2 dl |
Ägg
|
3 |
Äggulor
|
2 |
100 g |
Maräng:
Äggvitor
|
2 |
---|---|
Strösocker
|
2 dl |
Vatten
|
½ dl |
Till servering:
3 dl |