Minimorotsmuffins

35 min
Arbetstid: 25 min
Brunch Fika
Frysbar
Minimorotsmuffins

Morotsmuffins rör du lätt ihop till fikat. Mums!

Ingredienser

Morötter
2
Ägg
2
Farinsocker
1 dl
1 dl
½ dl
Vetemjöl
2 dl
Bakpulver
1½ tsk
Malen kanel
1 tsk
Vaniljsocker
1 tsk

Frosting:

1½ dl
Florsocker
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Ställ 20 minimuffinsformar på en plåt.
  • Skala och finriv morötterna. Vispa ihop ägg och socker i en bunke. Rör i mjölk och smör-&rapsolja.
  • Blanda mjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker och rör ner i smeten.
  • Tillsätt morötterna och rör ihop.
  • Klicka ut i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen 6-8 min. Låt kallna.

Frosting:

  • Vispa ihop kvarg och florsocker.
  • Bred frostingen på de kalla muffinsen. Garnera med en morotsrosor om du vill.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

79 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,4 g
Protein: 10,8 % 2,1 g
Fett: 37,9 % 3,4 g
Kolhydrater: 51,3 % 10 g
https://www.arla.se/recept/minimorotsmuffins/