Mexikanskt ris
Går att frysa
•
Mexikanskt ris med bönor, majs och paprika. Detta smakrika ris serveras med en krämig guacamole, sval gräddfil och het tomatsalsa. Mexikanskt ris serveras ofta som tillbehör till rätter som tacos, enchiladas, fajitas och burritos.
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Ingredienser
Basmatiris
|
3½ dl |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
2 msk | |
Röd paprika
|
1 |
Förkokta majskolvar
|
2 |
Kokta svarta bönor
|
ca 400 g |
Tomatpuré
|
2 msk |
Malen koriander
|
1 tsk |
Malen spiskummin
|
1 tsk |
Paprikapulver
|
1 tsk |
Chili flakes
|
1 tsk |
Kokande vatten
|
4 dl |
Buljong
|
1 tärning |
Färsk koriander
|
1 kruka |
1 msk |
Till servering:
Salladslök
|
1 knippe |
---|---|
Avokado
|
1 |
3 dl | |
Stark salsasås
|
2 dl |
Guacamole
|
2 dl |